Húsgombócos paradicsomos spagetti

Húsgombócos paradicsomos spagett

 

Ebben a blogcikkben megosztom veletek a húsgombócos paradicsomos spagetti receptjét, ami garantáltan nagy sikert arat majd minden asztalnál.

Amikor váratlanul vendégek kopognak az ajtódon, vagy éppen egy villámvacsorára van szükséged, minden háziasszonynak szüksége van egy olyan receptre, amit egyszerűen és gyorsan elkészíthet. És ha a gyerekeket is ebédre vagy vacsorára kell megvendégelni, akkor különösen fontos, hogy olyan ételt készítsünk, amit a kicsik is szívesen fogyasztanak.

A húsgombóc és paradicsomszósz kombinációja mindig is egy nagyszerű választás volt azok számára, akik szeretik a könnyű és ízletes ételeket. A paradicsommártás könnyedén elkészíthető, és a gombócok fűszeres húsa igazán ízletes kombinációt alkot. A gyerekek is kedvelni fogják ezt az ételt, hiszen a spagetti mindig is a kisgyermekek kedvence volt.

 

Összetevők:

 

A mártáshoz:

  • 7 dl passzírozott paradicsom
  • 1 dl víz
  • 1 dl tej
  • 1 tk só
  • 1 ek oregánó

 

Elkészítés:

  1. A paradicsomszósszal kezdem: egy lábasban olajat hevítek, belekeverem a paradicsomot, sózom, fűszerezem, felöntöm a vízzel, és a tejjel, majd felforralom.
  2. Míg melegszik, elkészítem a golyókat: a húsokat elkeverem a fürjtojásokkal, sóval, reszelt fokhagymával, reszelt parmezánnal, a zsemlemorzsával, és a fűszerekkel. Kis pingponglabdányi golyókat formálok belőlük. 
  3. A közben felforrt paradicsomszószba süllyesztem őket, majd ha mind benne van, óvatosan rázogatom a lábost, hogy a golyókat mind ellepje a paradicsomszósz. Alacsony lángon rotyogtatva körülbelül 40 percig főzöm.
  4. Frissen főzött spagetti tésztával tálalom.

 

Jó étvágyat!