Fürjtojással töltött gomba

fürjtojással töltött gomba

 

Egy gyors, finom, és látványos svédasztalra való ételt szeretnék Nektek bemutatni, mely kevés hozzávalóból készül el rövid idő alatt.  

(5 darabbal számolj személyenként)

 

Erre lesz szükséged:

  • közepes méretű gombák
  • Yourméé fürjtojás (ugyanannyi ahány gomba)
  • só, bors
  • kevés pirospaprika
  • fokhagymapor
  • friss bazsalikom
  • kevés olaj

 

Így készítsd el:

  1. A gombákat mosd meg, a szárukat óvatosan törd le, majd üregükkel felfelé olajjal kikent tűzálló tálba helyezd el.
  2. Szórd meg sóval, borssal, pirospaprikával és fokhagymapor keverékével, illetve a finomra aprított bazsalikommal, és locsold meg kevés olajjal, majd 200 fokra előmelegített sütőbe told be kb 10-15 percre.
  3. Ezután vedd ki az edényt, és minden gombába óvatosan üss bele 1-1 fürjtojást, ezután kissé fűszerezd meg, és told vissza további 5-6 percre a sütőbe, amíg a tojásfehérje meg nem dermed. 

Jó étvágyat!