Hogyan segíthet a fürjtojás a 2-es típusú cukorbetegség kezelésében?

cukorbetegség ellen

 Magyarország felnőtt lakosságának mintegy 7%-a küzd 2-es típusú cukorbetegséggel, ami jellemzően

idős korban alakulhat ki.

  • Főbb kialakulásának okai között pedig:
  • az elhízás,
  • magas vérnyomás,
  • és a genetikai hajlam is állhat.

A 2-es típusú cukorbetegség kezdeti szakaszára jellemző, hogy felismerésekor a beteg életmódváltással még hatékonyan felléphet a betegséggel szemben.

Számos cikkben olvastam, arról, hogy az időben felismert 2-es típusú cukorbetegség elsődleges terápiája: a megfelelő - lehetőleg személyre szabott - étrend, és a rendszeres mozgás.

Megannyi alternatív lehetőség létezik ugyan a gyógyszer/diéta mellett, amelyek stabilizálják a vércukorértéket, az egyik ilyen a fürjtojás.

Tehát a fürjtojás kiváló választás lehet a cukorbetegek számára, de mindig szükséges konzultálni orvossal vagy dietetikussal, hogy a saját egyéni szükségleteinek megfelelően legyen kialakítva az étrend.

 

Miért a fürjtojás?

 

A fürjtojás számos aminosavat tartalmaz, például a leucint, amely segíthet a vércukorszint szabályozásában, és az inzulin egyensúlyának fenntartásában, ezáltal kitűnő táplálékként szolgál a cukorbetegségek megelőzésére és kezelésére is egyaránt.

 

Egy nagyon kedves barátunkat- Mariannát - bátorítottuk a fürjtojás fogyasztásra 2-es típusú cukorbetegként gyógyszeres kezelés/diéta/mozgás mellett, most az ő tapasztalatát olvashatjátok, fogadjátok szeretettel!

 

Elhatározásom a fürjtojás fogyasztással kapcsolatban azért történt, mert évekkel ezelőtt 2-es típusú cukorbeteg lettem, és mindig kerestem az alternatív gyógymódokat.

Sokat olvastam a fürjtojás jótékony hatásairól, és nagyon közeli jó barátok is ajánlották nekem (Livi és Laci), csakhogy a gyógyulásomat elősegítsék, amit ezúton is nagyon köszönök!

Először féltem, hogy hogyan fogom ezt fogyasztani, de végül teljesen elfogadtam, sőt, ha már véletlenül úgy alakul, hogy nincs alkalmam a fogyasztására, vagy időm, akkor kifejezetten hiányzik. Nyersen joghurttal fogyasztom, így elveszi a nyers tojás ízét, de főzéshez is szívesen felhasználom. Ami nagyon megfogott, hogy a koleszterin miatt is nyugodtan fogyasztható, és hogy szalmonellamentes. Sok-sok jótékony hatásáról olvastam, pl: cukorbetegség esetén, vérnyomás problémák, gyomorproblémákra, gyulladásokra, vérszegénységre, asztmára, fejfájásra és még sorolhatnám.

Természetesen engem a cukorbetegségre vonatkozó hatások érdekeltek/foglalkoztattak.

 Tapasztalataim a következők voltak:

  • 6 hónap után nagyon jók a mért eredményeim, annyira, hogy a vércukor szintemet többnyire 6-os értéknél tudom tartani.
  • Gyógyszeres kezelés alatt állok, de a gyógyszeremet van olyan nap, hogy nem szükséges egy mg-ot sem bevennem, hanem inkább azt kell figyelnem, hogy már újra ennem kell, hogy ne essen le a cukrom. Természetesen ez annak is tudható, hogy a tojás fogyasztás mellett próbálok minden nap egy kicsit mozogni, és odafigyelek az étkezésemre is.

 

Nem bántam meg, hogy elkezdtem fogyasztani a fürjtojást, szerintem az erőnlétem növelésében és fogyásban is nagyban hozzájárult, ugyanis egy év alatt igaz, de sikerült 15 kg-tól megszabadulnom, szóval szívből merem ajánlani Mindenkinek, aki szeretne valamit tenni az egészségéért!” G.Marianna

 

Remélem sok hasonló ilyen pozitív tapasztalatot fogok még kapni a közeljövőben.

Nyilvánvalóan senki nem állítja, hogy a fürjtojás valamiféle csodaszer, és mindenféle betegséget gyógyíthat, de az emberi szervezetre gyakorolt pozitív hatásait a kínai orvosok is a legismertebb természetes kezelési gyógymódnak tekintik immár több száz éve fantasztikus eredményekkel.