Aszalt szilvás, vörösboros fürj

aszalt szilvás fürj

 

Kedves Olvasó!

 

Az ünnepi készülődés második advent alkalmával különösen izgalmas és meghitt lehet, ahogy egyre inkább ráhangolódunk a karácsonyra.

Ez az aszalt szilvás, vörösboros fürj recept tökéletes választás, hogy egy különleges vacsorával ünnepeljük meg az adventi időszakot.

A vörösbor és aszalt szilva kombinációja gazdag ízvilágot biztosít, míg a fürj húsa omlós és szaftos marad. Készítsd el ezt az ünnepi fogást, és varázsold a második adventi vacsorát felejthetetlenné!

Próbáld ki velem ezt a különleges receptet, és varázsoljuk az ünnepi készülődést még emlékezetesebbé!

 

Hozzávalók:

  • 4 egész fürj
  • 200 g aszalt szilva
  • 300 ml vörösbor
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál friss rozmaring (vagy 1/2 teáskanál szárított)
  • 1 teáskanál friss kakukkfű (vagy 1/2 teáskanál szárított)
  • Só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
  • 1 evőkanál méz
  • 1 evőkanál balzsamecet

Elkészítés:

  1. Előkészítés:
    • Áztasd be az aszalt szilvákat a vörösborba legalább 1 órára.
    • Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra.
  2. Pácolás és sütés:
    • Tisztítsd meg a fürjeket, és dörzsöld be őket sóval és borssal.
    • Egy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat közepes lángon. Pirítsd meg a fürjeket mindkét oldalon aranybarnára, majd vedd ki és tedd félre.
    • Ugyanabban a serpenyőben pirítsd meg az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát, amíg megpuhulnak.
    • Add hozzá a rozmaringot és a kakukkfüvet, majd öntsd fel a vörösborral (300 ml) és az áztatott aszalt szilvákkal.
  3. Sütés:
    • Helyezd vissza a fürjeket a serpenyőbe, és locsold meg őket a vörösboros-aszalt szilvás keverékkel.
    • Tedd az egészet egy sütőtálba, és fedd le alufóliával.
    • Süsd a sütőben 30-35 percig, amíg a fürjek puhák és átsültek lesznek.
  4. Utolsó simítások:
    • Vedd ki a sütőtálból a fürjeket, és tartsd melegen.
    • A serpenyőben maradt szószhoz add hozzá a mézet és a balzsamecetet, majd főzd össze pár percig, amíg kicsit besűrűsödik.
  5. Tálalás:
    • Tálald a fürjeket aszalt szilvával és a vörösboros szósszal meglocsolva.
    • Köretként burgonyapürét vagy párolt zöldségeket kínálhatsz mellé.

 

Próbáld ki ezt az aszalt szilvás, vörösboros fürj receptet, és varázsold különlegessé és emlékezetessé az adventi vacsorádat! 

 

Ha bármilyen kérdésed van, ügyfélszolgálati időben szívesen állunk rendelkezésedre.

Az elérhetőségeinket ehhez ITT találod!

 

Varázslatos ünnepi készülődést kívánok a Yourméé csapata nevében: Livi