Egyszerű rakott tejszínes penne fürjtojásos tésztával

rakott tejszines tészta fürjtojásos pennével

 

Hozzávalók:

-Yourméé fürjtojásos száraztészta, penne, 300g

-50 dkg darált sertéshús

-4 gerezd fokhagyma

-125 g mirelit csemegekukorica

-só, bors ízlés szerint

-olaj

-250ml főzőtejszín

-15  dkg reszelt trappista sajt 

 

Elkészítés:

  1. A fürjtojásos penne tésztát a dobozon leírtak szerint az al dante állag elérésig főzd.
  2. Közben olajon pirítsd meg a darált húst, amikor kifehéredett, sózd borsozd ízlés szerint, és ezután tedd bele a zúzott fokhagymákat is.
  3. Add hozzá a kukoricát ízlés szerint, majd pár perc múlva öntsd fel főzőtejszínnel, és forrald össze pár perc alatt.
  4. Egy hőálló edényt olajozz ki, és rétegezd eszerint: tészta, húsos réteg, és a végén szórd meg az egészet reszelt sajttal.
  5. Előmelegített sütőben 180 fokon körülbelül 15 perc amíg a sajt aranybarnára pirul.

Jó étvágyat! 

 

További ínycsiklandó recepteket ITT találsz!

A különleges fürjtojásból készült prémium penne tésztát pedig ehhez a recepthez IDE kattintva tudod megvásárolni másnapi szállítással!