Hozzávalók (4 főre):
- 4 db fürj
- 4 db sárgarépa
- 2 db petrezselyemgyökér
- 1 db karalábé
- 150 g borsó
- 150 g zöldbab
- 200 g gomba
- 1 csokor petrezselyemzöld
- só, bors ízlés szerint
- tárkony ízlés szerint
- pirospaprika ízlés szerint
- 1 db póréhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 200 ml főzőtejszín
- liszt
- 5 db Yourméé fürjtojás
- olívaolaj
Elkészítés:
Póréhagyma előkészítése:
Karikázd fel a póréhagymát, majd kevés olívaolajon, sóval meghintve fonnyaszd meg.
Fürjhús pirítása:
Tedd bele a feldarabolt fürjhúst, és pirítsd fehéredésig.
Fűszerezés és főzés:
Add hozzá a pirospaprikát és az apróra vágott fokhagymát, majd keverd össze.
Öntsd fel vízzel, és add hozzá a felkockázott zöldségeket: sárgarépa, petrezselyemgyökér, karalábé, bab, borsó és a szeletelt gomba. (Ebben a levesben az a legjobb, hogy mindenki kedve szerinte olyan zöldséget tehet bele amilyeneket szeret, mivel a gyerekek nálunk szeretik a kukoricát ezért azt is raktam bele.)
Főzés:
Fűszerezd tárkonnyal, sóval, borssal ízlés szerint, majd főzd addig, amíg minden megpuhul.
A habaráshoz keverd össze a tejszínt és a lisztet, majd öntsd a leveshez, hogy besűrűsödjön.
Levesbetét készítése:
Keverj össze lisztet, fürjtojást és egy csipet sót, majd szaggass bele galuskákat a levesbe.
Alternatívaként használhatsz fürjtojásos csigatésztát is.
Aki szereti, kis citromlével bolondíthatja a levest.
Jó étvágyat kívánunk!
További receptekért látogass el a Receptek - Yourmee.hu oldalra!