Nicoise saláta
A fürjtojás rendkívül népszerű a kínai konyhában, más speciális tojásokkal együtt fogyasztják nap, mint nap, de mint láthatjuk ezen a képen azt, hogy a kínai piacokon rendkívül keresett, és különleges ínyencségnek számít.
Hogyan használják?
Általában keményre főzve, de alkalmanként sült fürj tojásokkal is találkozhatsz egy saláta tetején.
Van egy nagyon híres saláta, aminek az a neve, hogy „Nicoise saláta”, magyarra fordítva: francia eredetű nizzai saláta.
Kiváló összetevői miatt egész évben fogyasztható.
Íme a recept:
Hozzávalók:
3 db héjában főtt burgonya
10 db fürjtojás
200 g jégsaláta
két maroknyi zöldbab
1 tonhal konzerv
3 paradicsom
olajbogyó
kapribogyó
szardella a tetejére
Az öntethez:
1-2 gerezd fokhagyma
1 evőknál mustár
2-3 evőkanál borecet
fél citrom leve
csipetnyi só
1-1,5 deci olívaolaj.
Elkészítés:
Főzzük meg a burgonyát és a tojásokat, majd héjától tisztítsuk meg. Kevés vízben pároljuk puhára a zöldbabot.
Amikor a zöldségek kihűltek vágjuk fel karikára a burgonyát. Erre rendezzük el a zöldbabot, a zöldsalátát, szórjuk meg kapribogyóval, tonhallal, szardellával, olajbogyóval, cikkekre vágott paradicsomokkal.
Az öntethez valókat keverd össze és locsold a salátára.
A végén díszítsd a salátát a főtt fürjtojásokkal!
Jó étvágyat!