
A karácsonyi időszak elengedhetetlen része a mézeskalács illata és íze.
Idén dobd fel egy különleges csavarral a klasszikus receptet!
Próbáld ki velem a fürjtojásos mézeskalácsot, amely nemcsak ízletes, de a fürjtojások gazdag ízének köszönhetően igazán egyedi is.
Könnyen elkészíthető, és tökéletes ajándék lehet a szeretteinknek, vagy egy hangulatos délutáni teázás, kávézás mellé is kiváló program a gyerekekkel suli vagy ovi után.
Készítsük el együtt ezt a finomságot, és varázsoljuk az ünnepi készülődést még emlékezetesebbé!
Hozzávalók:
- 10 db Yourméé fürjtojás
- 300 g liszt
- 125 g puha vaj
- 90 g barna cukor
- 2 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék
- 1 csapott teáskanál szódabikarbóna
- 1 dl méz
Elkészítés:
-
Elsőként a lisztet, a cukrot, a mézeskalács fűszerkeveréket és a szódabikarbónát egy tálban összekeverjük.
-
Ezután hozzáadjuk az enyhén megolvasztott vajat, a mézet és a fürjtojásokat.
-
Átkeverjük, és kézzel egynemű masszává gyúrjuk.
-
A mézeskalács tésztát folpackba csomagolva fél órára a mélyhűtőbe tesszük. (Néha nézzünk rá, nehogy megfagyjon!)
-
Bőségesen belisztezett deszkán vagy tepsi méretű sütőpapíron nyújtsuk ki.
-
Szaggassuk ki a tésztát kedvenc mézeskalács kiszúróinkkal.
-
Süssük a tésztát 180 fokos előmelegített sütőben 8 percig. De ne felejtsétek el hozzáadni a csipetnyi szeretetet! ❤️
-
Most jön a kreatív rész! Díszítsd a kekszeket glazúrral, színes cukorkákkal, csokoládéval vagy bármilyen más díszítőelemmel, amit szeretsz, ahogy TI szeretitek!
További receptekért és egészséggel kapcsolatos cikkekért kattints IDE!
Kellemes készülődést kívánunk!
