Spagetti pikáns paradicsomszósszal

spagi pik pariszósszal

 

A spagetti az olaszok talán legkedveltebb tésztaétele.

Szuperkönnyen elkészíthető, és aki szereti a csípős, kissé pikáns ízeket az imádni fogja ezt a változatot is!

Fogadjátok szeretettel!

 

Előkészítés: 20 perc

Főzés: 20 perc

4 személyre 

 

Hozzávalók:

  • 1 doboz Yourméé 40 fürjtojásos spagetti száraztészta
  • 1 kg érett paradicsom
  • 1 db nagyobb vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olivaolaj
  • 1 db chillipaprika
  • 1,5 dl édes vörösbor
  • só, őrölt fekete bors ízlés szerint 

 

Elkészítés:

  1. A paradicsom szárát eltávolítjuk, majd a paradicsomot 1 percre forrásba lévő vízbe tesszük. Kivesszük, hideg vízzel leöblítjük, héját lehúzzuk. Felnégyeljük, magját eltávolítjuk, húsát felkockázzuk. 
  2. A hagymát, és a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. 
  3. Az olivaolajat a serpenyőben felforrósítjuk, beletesszük a hagymát, és az egészben hagyott paprikát, majd üvegesre pirítjuk.
  4. Hozzáadjuk a paradicsomot, felöntjük a borral, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és addig főzzük amíg a szósz kissé besűrűsödik. 
  5. A spagettit bő forrásban lévő sós vízbe tesszük, és a csomagoláson megadott ideig főzzük, majd leszűrjük. 
  6. Tányérokra rendezzük, majd a szószból kivesszük az erős paprikát, majd a szószt a tésztára öntjük.

Jó étvágyat!