Pásztortarhonya – a magyar vidék íze, egy kis csavarral

pásztortarhonya canva2

 

Ha van étel, ami a magyar konyha szívét dobogtatja, az a pásztortarhonya.

Egytálétel, ami nem kér bonyolult hozzávalókat, mégis minden falatjában ott van a hagyomány, a füst, a szaft és a jóllakottság ígérete.

A ropogósra sült szalonna, a fűszeres kolbász, a krémesre főtt burgonya és a pirított tarhonya együttese olyan, mintha egy nyári tábortűz mellett ülve kanalaznánk a vidéki nyugalmat.

Most viszont egy különleges hozzávalóval emeljük új szintre ezt a klasszikust: fürjtojásos kézitarhonyával készítjük el, ami nemcsak gazdagabb ízt, hanem extra fehérjét és karakteresebb állagot is ad az ételnek.

Egy apró változtatás, ami mégis új dimenziót nyit a megszokott ízekben.

Készen állsz egy rusztikus, mégis különleges fogásra, ami visszarepít a nagymama konyhájába – csak egy kicsit újragondolva?

Akkor tarts velem, és főzzük meg együtt a pásztortarhonyát, ahogy még nem kóstoltad!

 

Hozzávalók:
 
  • Yourméé 40 fürjtojásos kézitarhonya 300 g
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 50 g füstölt szalonna
  • 150 g lángolt kolbász
  • 3 közepes db burgonya
  • 1 db paradicsom
  • 1 közepes db tv-paprika
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • fekete bors
  • 1 közepes db zöldpaprika

 

Elkészítés:
 
  1. Vágjuk fel a füstölt szalonnát, Hámozzuk meg a burgonyát és vágjuk kockára.
  2. A paradicsomot és a paprikát kockázzuk fel. A hagymát és a fokhagymát aprítsuk fel. A kolbászt szeleteljük.
  3. A felkockázott szalonnának a zsírját süssük ki egy lábosba. Vegyük ki a szalonnát ha kisült a zsírja. A tarhonyát tegyük a szalonna zsírjába és pirítsuk meg, majd adjuk hozzá a hagymát és fokhagymát és pirítsuk össze őket.
  4. Ha összepirultak húzzuk le az edényt a gázról és adjuk hozzá a pirospaprikát. Ezután mehet hozzá a paradicsom és paprika majd tegyük vissza a gázra. Ha összeestek a zöldségek öntsük fel 5 deciliter forró vízzel és adjuk hozzá a burgonyát és a kolbászt. Sózzuk, borsozzuk.
  5. Ha a víz felforrt vegyük takarékra a hőfokot és fedő alatt főzzük 25-30 percig. Ha elfőtte a vizet és a krumpli megpuhult, kapunk egy szaftos ragacsos állagot ekkor elkészült a pásztortarhonyánk.

 Jó étvágyat! 

 

👩‍🍳 Inspiráció a konyhában?

A Yourméé receptgyűjteménye tele van házias klasszikusokkal és kreatív újragondolásokkal – tökéletes, ha valami igazán különlegeset főznél.

 

🍝 Tésztáink is megérnek egy pillantást


Ha már inspirálódtál, nézd meg prémium Yourméé fürjtojásos tésztáinkat is – mert a különleges receptekhez különleges alapanyag dukál.