Ha van étel, ami a magyar konyha szívét dobogtatja, az a pásztortarhonya.
Egytálétel, ami nem kér bonyolult hozzávalókat, mégis minden falatjában ott van a hagyomány, a füst, a szaft és a jóllakottság ígérete.
A ropogósra sült szalonna, a fűszeres kolbász, a krémesre főtt burgonya és a pirított tarhonya együttese olyan, mintha egy nyári tábortűz mellett ülve kanalaznánk a vidéki nyugalmat.
Most viszont egy különleges hozzávalóval emeljük új szintre ezt a klasszikust: fürjtojásos kézitarhonyával készítjük el, ami nemcsak gazdagabb ízt, hanem extra fehérjét és karakteresebb állagot is ad az ételnek.
Egy apró változtatás, ami mégis új dimenziót nyit a megszokott ízekben.
Készen állsz egy rusztikus, mégis különleges fogásra, ami visszarepít a nagymama konyhájába – csak egy kicsit újragondolva?
Akkor tarts velem, és főzzük meg együtt a pásztortarhonyát, ahogy még nem kóstoltad!
- Yourméé 40 fürjtojásos kézitarhonya 300 g
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 50 g füstölt szalonna
- 150 g lángolt kolbász
- 3 közepes db burgonya
- 1 db paradicsom
- 1 közepes db tv-paprika
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- só
- fekete bors
- 1 közepes db zöldpaprika
- Vágjuk fel a füstölt szalonnát, Hámozzuk meg a burgonyát és vágjuk kockára.
- A paradicsomot és a paprikát kockázzuk fel. A hagymát és a fokhagymát aprítsuk fel. A kolbászt szeleteljük.
- A felkockázott szalonnának a zsírját süssük ki egy lábosba. Vegyük ki a szalonnát ha kisült a zsírja. A tarhonyát tegyük a szalonna zsírjába és pirítsuk meg, majd adjuk hozzá a hagymát és fokhagymát és pirítsuk össze őket.
- Ha összepirultak húzzuk le az edényt a gázról és adjuk hozzá a pirospaprikát. Ezután mehet hozzá a paradicsom és paprika majd tegyük vissza a gázra. Ha összeestek a zöldségek öntsük fel 5 deciliter forró vízzel és adjuk hozzá a burgonyát és a kolbászt. Sózzuk, borsozzuk.
- Ha a víz felforrt vegyük takarékra a hőfokot és fedő alatt főzzük 25-30 percig. Ha elfőtte a vizet és a krumpli megpuhult, kapunk egy szaftos ragacsos állagot ekkor elkészült a pásztortarhonyánk.
Jó étvágyat!
👩🍳 Inspiráció a konyhában?
A Yourméé receptgyűjteménye tele van házias klasszikusokkal és kreatív újragondolásokkal – tökéletes, ha valami igazán különlegeset főznél.
🍝 Tésztáink is megérnek egy pillantást
Ha már inspirálódtál, nézd meg prémium Yourméé fürjtojásos tésztáinkat is – mert a különleges receptekhez különleges alapanyag dukál.