
A klasszikus könnyű görög salátával biztosan az éttermekben és a vacsoraasztalokon is sűrűn találkozhattál, hiszen rendkívül népszerű.
De!
Önmagában nem biztos, hogy igazán laktató étel, éééésss... ekkor jön az ötlet!
Alakítsd tésztasalátává!
Ezekre lesz szükséged:
- 1 doboz Yourméé fürjtojásos orsó tészta
- 2 db paradicsom
- 2 db paprika
- 1 db kígyóuborka
- 1 közepes fej lilahagyma
- 15 dkg feta sajt
Így készítsd el:
- A tésztát főzd ki enyhén sós vízben *al dantéra a dobozon leírtak szerint, erre mindenképp figyelj, különben megvan az esély rá, hogy teljesen elázik majd a salátában.
- A zöldségeket és a sajtot aprítsd kisebb darabokra.
- Ha kihűlt a tészta, keverd a görög salátához.
- Ízesítsd ízlés szerint sóval, és borssal, önthetsz rá egy kis olívaolajat, balzsamecetet - és kész is.
*az al dante kifejezés szó szerint lefordítva azt jelenti "fogkemény", valójában azt a készültségi szintet jelenti a főzési folyamatban, amikor a tészta állaga még nem lágy, de nem is nyers, vagy kemény, hanem éppen harapható.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Szeretettel: Livi
