Egy tartalmas, mégis gyors vacsorára vágysz?
Ez a tejszínes-parmezános penne sült marhahússal nemcsak laktató, hanem ízekben is gazdag.
A selymes szósz, a friss petrezselyem és a kívül ropogós, belül szaftos marhahús igazi harmóniát alkot – tökéletes választás egy különleges, mégis egyszerű hétköznapi étkezéshez.
- 300 g Yourméé fürjtojásos penne tészta
- 500 g marhahús
- 300 ml tejszín
- 50 g parmezán
- só, bors
- 3 ek olívaolaj
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 kis csokor friss petrezselyem
Elkészítés:
-
A tésztát sós, lobogó vízben főzd al dente-re, majd szűrd le.
-
A marhahúst kockázd fel, sózd, borsozd, és forró olívaolajon süsd meg egy serpenyőben – kívül pirult, belül szaftos legyen. Vedd ki a serpenyőből és tedd félre.
-
Ugyanabban a serpenyőben a visszamaradt zsiradékon pirítsd meg az apróra vágott fokhagymát.
-
Öntsd fel a serpenyőt a tejszínnel, és lassú tűzön forrald fel, majd reszeld bele a parmezánt.
-
Amint a szósz selymesen krémes lesz, add hozzá a Yourméé főtt penne tésztát és a friss, aprított petrezselymet.
-
Tálaláskor a krémes tésztára halmozd a sült steak-húsdarabokat.
Tipp: egy kis extra parmezán a tetején vagy pár csepp citromlé még magasabb szintre emeli az ízeket!
🤎 Próbáld ki Yourméé tésztával!
Ez az étel még különlegesebb lesz, ha Yourméé fürjtojásos tésztával készíted el – hiszen nemcsak finomabb, de tápanyagdúsabb is minden falat. 🐣🍝
👉 Nézd meg tésztakínálatunkat a webshopban, és válogass prémium fürjtojásos termékeink közül:
🔗 www.yourmee.hu
✨ És ha szereted a gyors, de különleges ételeket, fedezd fel további receptjeinket is a blogon:
🔗 yourmee.hu/blog
Mert a Yourméé-nél minden falat a törődésről szól.