Ez az alaprecept egy különleges változata.
Próbáld ki, nem fogsz csalódni!
Hozzávalók:
Töltelékhez:
300 g Yourméé fürjtojásos száraztészta cérnametélt
18 db Yourméé fürjtojás
500 g túró
100 g tejföl
150 g cukor
1 csomag vaníliás cukor
50 g mazsola
6 db réteslap
Elkészítés:
Tészta főzése:
Főzd meg a Yourméé fürjtojásos cérnametéltet forrásban lévő sós vízben a leírás szerint.
Ha kész, hideg vízzel hűtsd ki.
Töltelék készítése:
Válaszd szét a 18 fürjtojást, majd a sárgájába keverd bele a cukrot, az áttört túrót, vaníliás cukrot, tejfölt és a mazsolát. A fehérjét verd kemény habbá, és óvatosan forgasd bele a masszába.
Tészta összeállítása:
A kihűlt cérnametélt tésztát keverd a túrós masszához.
Sütés előkészítése:
Egy tepsibe tegyél egy réteslapot, kend le vajjal, majd jöhet egy második, azt is kend le.
Utána egy harmadik lap, amit szintén le kell kenni.
Erre öntsd rá a túrós masszát, egyengesd el és jöhet rá újabb három réteg réteslap.
Az utolsó tetejét a felvert tojásokkal kend meg.
Sütés:
Előmelegített sütőben 180°C-on süsd 45-50 percig, amíg aranybarnára sül.
Jó étvágyat!
További különleges receptekért látogass el blogunkra, ahol rengeteg érdekességet találsz a receptek mellett a fürjjel, fürjtojással kapcsolatban.