
Van az az étel, amitől egy pillanatra újra gyerek leszel… amikor már messziről érzed a hagyma illatát, a pirospaprika melegét, és tudod, hogy hamarosan kész a világ legjobb egyszerű kajája.
Ez pont az. A „minden”, amit faltunk, amit szerettünk, amit mindig kértünk.
Hozzávalók:
- 1–2 fej hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- étolaj
- só, bors ízlés szerint
- 500 g darált sertéshús
- 1 ek majoránna
- 2-3 nagyobb babérlevél
- fél evőkanál őrölt fűszerkömény
- 2 ek fűszerpaprika
- 500 ml alaplé
- 300 g Yourméé fürjtojásos szarvacska tészta
- 1 nagy doboz tejföl
- 150 g trappista sajt
- ketchup (tálaláshoz)
Elkészítés: – ahogy a gyerekeknek is mesélnéd
-
A hagymát apróra vágod, kevés olajon puhára párolod.
Amikor már üveg-, és a ház illata is „otthon”, mehet hozzá a zúzott fokhagyma. -
Jöhet a lényeg: rádobod a darált húst, és addig pirítod, amíg szépen elválik és kifehéredik.
-
Fűszerezed: só, bors, majoránna, kömény, babérlevél, majd hozzákevered a fűszerpaprikát.
Egyszerű, de ettől lesz az egész olyan… retrósan tökéletes. -
Felöntöd az alaplével, és lassan rotyogtatod 10–15 percig, amíg sűrű, illatos ragut kapsz.
-
Közben a Yourméé fürjtojásos tésztát bő, sós vízben al dente-re főzöd.
- Egy jénaiba rétegezzük a tésztát és a ragut, és tésztával zárjuk a tetejét.
Megkenjük a tetejét a kikevert tejföllel, majd 200°C-ra előmelegített sütőben 15 percig sütjük.
Ezután megszórjuk reszelt sajttal, és még 5 percre visszatesszük, hogy szépen ráolvadjon. - Tálaláskor pedig annyi ketchuppal esszük, amennyivel csak szeretnénk.
Retro hangulat, prémium minőség
Ez az étel ugyanaz a biztonságos „minden”, amit gyerekként imádtál — csak most már szebben, krémesebben, jobb alapanyagokkal készül.
A Yourméé fürjtojásos tészta miatt az egész sokkal selymesebb és tartalmasabb lesz… és hidd el, visszahoz mindent, amit régen szerettél.
Ha már nosztalgia, legyen benne minőség is!
A recepthez használt Yourméé fürjtojásos tésztát ITT találod, add hozzá a kosaradhoz, és főzd meg a gyerekkorod legszebb ízeit!
További érdekességek és receptekért kattint BLOGUNKBA!
